Me


Whizz U is opgericht door Irène Bovy.


Als informatieprofessional heb ik aan diverse automatiseringsprojecten in de bibliotheekwereld bijgedragen en ben ik al sinds 1995 actief op internet.

De mogelijkheden van internet en nieuwe digitale toepassingen vind ik reuze interessant en als gastdocent op de G.O. heb ik ‘al eind ’90er jaren van de vorige eeuw’ mijn enthousiasme daarover willen delen.

In mijn vrije tijd ben ik voor enkele goede doelen actief en het geeft mij voldoening als ik mijn steentje daar aan bij kan dragen. Door bijvoorbeeld hun website gratis te maken of er wat aardige nieuwe functionaliteiten aan te koppelen.

In mijn werk en kennissenkring kom ik regelmatig mensen tegen die wat persoonlijke begeleiding of advies over PC- gebruik en internetvaardigheden op prijs stellen, omdat de situatie thuis toch net iets anders is dan in computercursus op het werk, of omdat ze eigenlijk niet zo graag met de computer werken en dus ook niet zo veel zin hebben om er veel tijd aan kwijt te zijn. Ik hoop met Whizz U juist ook die mensen te kunnen ondersteunen om toch wat aardigheid te krijgen door wat vaardigheden of toepassingsmogelijkheden aan te reiken, waar ze wel wat wijzer van kunnen worden, of wél plezier aan kunnen beleven.

Whizz U maakt websites maar verzorgt desgewenst ook advies en begeleiding van personen of groepen bij veilig PC- en internetgebruik op het gebied van:

  • het maken en/of onderhouden van websites voor kleine zelfstandigen
  • persoonlijk of beroepsmatig gebruik van ‘social media’
  • het veilig downloaden, installeren en gebruiken van gratis of betaalde (open source) softwarepakketten, voor wie thuis bijvoorbeeld geen Microsoft Office heeft maar toch Worddocumenten moet kunnen lezen en schrijven.
  • het inrichten van de PC voor veilig thuis- en/of zakelijk gebruik en begeleiding van thuiswonende kinderen bij bv. huiswerkbegeleiding
  • het aanmaken en inrichten van diverse accounts op uiteenlopende internetsites
  • veilig wachtwoordgebruik en beheer

Mijn bedrijfsnaam en -logo heb ik zelf gekozen en ontworpen en ze verbeelden mijn informatievaardigheden en passies;
Whizz U klinkt als ‘with you’ en dat is precies hoe ik werk; ik bekijk met jou waar jouw informatiebehoeften liggen en mijn advies sluit daarbij aan.
Ik richt mij op de groep mensen, die wel wat wijzer zou willen of moeten worden om hun beroep of passies beter uit te kunnen oefenen en met mijn advies en ondersteuning een ‘whizz u’ worden.
De icoontjes in mijn logo zijn ’toevallig’ de icoontjes die ontstaan wanneer ik in mijn ‘Libre Office pakket’ het woord whizz-u intyp in het lettertype ‘Dingbats’ (en dat is weer een gratis variant van lettertype ‘webdings’ in Microsoft Office maar dan voor Linux, gratis variant van MS Windows; allemaal open source pakketten die ik zelf geïnstalleerd heb op mijn PC ). Deze ‘letters’ heb ik voorzien van een achtergrondkleur die ik mooi vind en met een afbeelding van mijn computerscherm heb ik deze bewerkt in de gratis variant van een Photoshop-programma ‘GIMP’ genaamd.