Omzetten van http naar https?

Wanneer je website persoonlijke gegevens via een contactformulier en/of een reactiemogelijkheid op je site verzameld en opslaat moeten er acties ondernomen worden omdat deze gegevens over een niet beveiligde website verstuurd worden (http i.p.v. https). Wettelijk is het verplicht (Wbp) maar werd het tot nu toe vooral voor webshops en minder voor ‘gewone, kleinere’ websites zo strikt genomen. Echter, in 2017 zal dat een belangrijker rol gaan spelen, zal Google sites zonder een zgn. SSL-certificaat waarmee dit geverifieerd kan worden, lager gaan ‘ranken’ en zien bezoekers door beveiligingssoftware ook steeds vaker een melding ‘alleen doorgaan wanneer u deze site vertrouwd’.
Ofwel moet het contactformulier weggehaald worden (alleen contactgegevens vermelden op de site ofwel moeten er meer maatregelen getroffen worden….
Een SSL-certificaat is de ideale manier om aan bezoekers te tonen én te bewijzen dat de website authentiek is en dat de verbinding waarover de gegevens worden verzonden veilig en versleuteld is.
Dat betekent dat de site omgezet moet worden naar een https (s=secure) verbinding.
Alle links op de site (beginnend met http://) moeten daarna worden omgezet naar https:// (ook die van/naar plaatjes) en het is slim om voor en na de actie een nieuwe back-up te maken voor het geval er iets niet helemaal goed is gegaan.
Per hostingprovider kan het verschillend geregeld zijn maar Whizz-U kan dit voor u uitzoeken en zo mogelijk ook voor u uitvoeren. De kosten zullen mede afhankelijk zijn van de manier waarop het bij jouw hostingprovider geregeld is, de inhoud van je site (aantal links en de manier waarop de site is opgebouwd en de de tijd die er daarom mee gemoeid is om de hele website om te zetten. Informeer gerust naar de mogelijkheden door contact met mij op te nemen.