U


Het kan zijn dat Je, al dan niet noodgedwongen, persoonlijke hulp en advies kunt gebruiken bij PC- en internetgebruik. Bijvoorbeeld…

 • Je bent startende ondernemer en wil wel graag met een eenvoudig te onderhouden website op het internet vertegenwoordigd zijn of was daar al mee bezig maar liep tegen wat obstakels aan.
 • Je wilt een bestaande website upgraden naar deze tijd met een koppeling naar ‘social media’ en schaalbaar naar elk formaat en apparaat.
 • Namens een eigen bedrijf, organisatie of vereniging wil je grote zendingen nieuwsbrieven versturen en/of webformulieren laten invullen.
 • Je bent professional en hebt wel behoefte aan wat bruikbare ’tips en tricks’ om handiger gebruik te maken van diverse internettoepassingen. Hoe maak je optimaal gebruik van de meest betrouwbare bronnen op jouw vakgebied; bv. hoe stel je ‘Google Alerts’ of ‘rss-feeds’ op jouw vakgebied in.
 • Je wilt weten hoe je privé en zakelijk kunt scheiden op Twitter, Facebook, LinkedIn en andere social media of hoe je deze media kunt inzetten voor je bedrijf, je vereniging, je activiteiten als vertegenwoordiger of belangenbehartiger van een bepaalde groep.
 • Die basiscursus computeren heb je wel eens gehad (of niet, je moest het zelf maar uitzoeken op je werk) maar thuis gebruik je andere programma’s of inmiddels is die kennis alweer verouderd of zijn de applicaties of websites weer veranderd.
 • Je hebt schoolgaande kinderen en die zijn best wel handig op de computer, maar ze krijgen soms opdrachten op school die een beroep doen op heel andere vaardigheden. Ze moeten bijvoorbeeld een Powerpointpresentatie maken en vragen om jouw hulp. Bovendien maken je kinderen zich niet zo druk om jouw privacy en beveiliging en dus moet jij er voor zorgen dat de PC zodanig is ingericht dat er veilig gebruik van kan worden gemaakt van alle toepassingen.
 • Je ex-partner verzorgde eerst alle administratie en regelde alles op de computer; van downloaden, installeren en klaarzetten van programmaatjes tot en met invullen van digitale formulieren of het oplossen van kleine problemen.
 • Je wilt eerst oefenen voordat je zelf allerlei accounts moet aanmaken? Met de eerstoefenen-accounts van Whizz U, kun je eerst even uitproberen of je een toepassing nuttig voor jezelf vindt, voordat je allerlei gegevens over jezelf moet achterlaten.  Met een logincode kun je op http://eerstoefenen.wordpress.com zelf uitproberen wat je zou willen wijzigingen aan je website of kun je op http://www.twitter.com/eerstoefenen eerst eens oefenen met twitteren.

Whizz U bekijkt samen met U (Jou) welke ’tips en tricks’ in jouw situatie handig zijn en maakt dat je er zelf in elk geval ook weer een heel stuk wijzer van wordt!

Wie een eenvoudig te onderhouden blog en/of website op internet wil hebben als privépersoon, als kleine zelfstandige of voor een vereniging of goed doel, loopt al gauw tegen een paar obstakels aan.

 • Hoe regel ik een domeinnaam die nog vrij is?
 • Bij welke provider (welk hostingbedrijf) kan ik het beste mijn website hosten?
 • Wat kost een website, kan ik ook zelf een website maken en beheren en wat kost het onderhoud als ik het niet zelf kan of wil doen?
 • Welk pakket kan ik het best kiezen om mijn website te maken en te hosten?
 • Wie al ooit een website gemaakt had, wil deze misschien upgraden; koppelen aan social media of schaalbaar maken naar de verschillende formaten van PC’s, tablets en telefoons, of heeft geen contact meer met de websitebouwer en weet niet hoe je de oude website kunt moderniseren.
 • Waar vind ik foto’s, video’s die ik vrij mag gebruiken, zoals voor mijn header of voor elders op de website?
 • In een website gaat het niet alleen om de techniek, het design óf de inhoud maar moet het geheel een goede en smaakvolle vertaling zijn van de bedrijfsactiviteiten en wat de ideale klant er zoekt.

Kinderen zijn al gauw Whizzkids in de ogen van de generatie, die niet met computers is opgegroeid. Zorg dat je zelf minstens zo wijs wordt als je kinderen. Maar bedenk dat alles relatief en tijdelijk is…

…en het hangt er maar net van af wat je gewend bent…

….of waar je behoefte aan hebt….

Feit is, dat de veranderingen elkaar snel opvolgen maar dat betekent ook dat je altijd weer in kunt haken.