Websites


Wie een eenvoudig te onderhouden blog en/of website op internet wil hebben als privépersoon, als kleine zelfstandige of voor een vereniging of goed doel, loopt al gauw tegen een paar obstakels aan.

 • Hoe regel ik een domeinnaam die nog vrij is?
 • Bij welke provider (welk hostingbedrijf) kan ik het beste mijn website hosten?
 • Wat kost een website, kan ik ook zelf een website maken en beheren en wat kost het onderhoud als ik het niet zelf kan of wil doen?
 • Welk pakket kan ik het best kiezen om mijn website te maken en te hosten?
 • Wie al ooit een website gemaakt had, wil deze misschien upgraden; koppelen aan social media of schaalbaar maken naar de verschillende formaten van PC’s, tablets en telefoons, of heeft geen contact meer met de websitebouwer en weet niet hoe je de oude website kunt moderniseren.
 • Waar vind ik foto’s, video’s die ik vrij mag gebruiken, zoals voor mijn header of voor elders op de website?
 • In een website gaat het niet alleen om de techniek, het design óf de inhoud maar moet het geheel een goede en smaakvolle vertaling zijn van de bedrijfsactiviteiten en wat de ideale klant er zoekt.

Als privépersoon maar ook als content-, sitemanager en webredacteur van diverse websites en intranetsites heb ik beroepsmatige ervaring opgedaan met bv. MS FrontPage, Componence ECM Suite, corporate site Bloxz, MS Sharepoint, open source CMS (content management systemen) in Joomla, Drupal en in WordPress.

Sinds 1995 ben ik al met internet en het recenseren van websites bezig geweest maar ik ben ook creatief en kan originele visuele vertalingen maken. Meer dan bij een reguliere websitebouwer die óf meer technisch óf meer op vormgeving gericht is, kan ik op alle fronten adviseren, doorverwijzen en/of zelf vormgeven.

Sites die ik gemaakt en/of momenteel ‘onder handen’ heb zijn:

 • Website van de Kinderkledingbeurs in Brunssum, halfjaarlijkse inzameling en verkoop van 2e hands kinderkleding voor het goede doel; installatie en inrichting website; geautomatiseerde inschrijvingen en mailinglijsten; besloten pagina’s voor vrijwilligers; instructie voor zelfstandig onderhoud van de website.
 • Zakelijke website van M3D ontwerp + advies, adviesbureau voor Ontwerp en Begeleiding van bouwprojecten; installatie en inrichting website met verschillende headerafbeeldingen at random en op sommige pagina’s vast, begeleiding en advies voor zelfstandig onderhoud van de site.
 • Site van Stichting Children’s Dreams for Africa, ten behoeve van de wederopbouw van een school in Guinee, West-Afrika; domeinnaamregistratie, website installeren, inrichten, compleet onderhoud van de site. Whizz-U sponsort hiermee de Stichting. Om zoveel mogelijk netwerken aan te boren is er ook meteen een Facebookpagina en een LinkedIngroup, en koppelingen vanuit de website daarmee gemaakt. Om donaties meteen via de website mogelijk te maken met PayPal of Ideal, is er een procedure gestart om Anbi-status/CBF-keurmerk te verkrijgen. Daartoe ben ik ook in het bestuur van de Stichting getreden als secretaris om het beleidsplan op te stellen. Daarmee kunnen we ook via websites en sociale netwerken een groter bereik verwezenlijken. Deze Anbi-status is inmiddels toegekend en een grote sponsor is gevonden. De werkzaamheden voor de wederopbouw van de school zijn inmiddels afgerond en de nieuwe school staat! Geld blijft nodig voor beter onderwijs.
 • Speciaal voor klanten van Whizz U een site Eerst Oefenen, zodat je eerst kunt oefenen met WordPress voordat je besluit of je er ook zelf je website in wilt (laten) maken of om te kijken hoe wijzigingen uitpakken. Via de geregistreerde domeinnaam www.eerstoefenen.nl kom je ook op deze website bij wordpress terecht maar wanneer je geen eigen domein wilt registreren, kun je dus ook direct zelf een website bij WordPress aanmaken. Whizz U kan ook helpen bij het overhevelen van sites naar andere domeinen.
 • Meest recent zijn:
 • ikwoonmooi.nl
 • Ninus vertaalbureau
 • Lamberdina’s Hoeve