Websites

Als privépersoon maar ook als content-, sitemanager en webredacteur van diverse websites en intranetsites heb ik beroepsmatige ervaring opgedaan met bv. MS FrontPage, Componence ECM Suite, corporate site Bloxz, MS Sharepoint, open source CMS (content management systemen) in Joomla, Drupal en in WordPress.

Sinds 1995 ben ik al met internet en het recenseren van websites bezig geweest maar ik ben ook creatief en kan originele visuele vertalingen maken. Meer dan bij een reguliere websitebouwer die óf meer technisch óf meer op vormgeving gericht is, kan ik op alle fronten adviseren, doorverwijzen en/of zelf vormgeven. Sinds 2013 ben ik ook als zelfstandig ondernemer ingeschreven als websitebouwer en maak ik websites m.b.v. WordPress omdat dit na vergelijking van de diverse contentmanagementsystemen het meest veelzijdige, toekomstbestendige en per saldo voordeligst is.

Voorbeelden van sites die ik gemaakt en/of waarvan ik contentmanagement doe of technisch onderhoud doe zijn:

Meest recent en in diverse branches zijn:

Sites van Kunstenaressen:

Tjits van der Kooij, Maria Nicolaes, Joke van Grootheest en Clarien van Harten

Sites van goede doelen (sponsoring):

  • Website van de Kinderkledingbeurs in Brunssum, halfjaarlijkse inzameling en verkoop van 2e hands kinderkleding voor het goede doel; installatie en inrichting website; geautomatiseerde inschrijvingen en mailinglijsten; besloten pagina’s voor vrijwilligers; instructie voor zelfstandig onderhoud van de website.
  • Site van Stichting Children’s Dreams for Africa, destijds gestart ten behoeve van de wederopbouw van een school in Guinee, West-Afrika na een overstroming; domeinnaamregistratie, website installeren, inrichten, compleet onderhoud van de site.
  • Overname technisch beheer, verhuizing, upgrades en contentbeheer van Ninos del Lago NL, goed doel in Guatamala.
  • Technisch beheer en gedeeltelijke restyling van de website Stichting Hart onder de Riem en ondersteuning contentbeheer door vraagbaak te zijn of technische problemen op te lossen voor een vrijwilliger.
  • idem Moedercentrum de Heksenketel (Heerlen) voor een groepje vrijwilligers.

Sites die ik langer geleden gemaakt heb maar waar ik nog steeds af en toe bijspring met advies, upgrades, technische vraagstukken: